Президентът свиква Консултативния съвет 04.02 | 07:22

Премиерът ще представи доклад за стратегическите приоритети на България до 2020 г. и финансирането им

От Цанка Донкова

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност. Заседанието е посветено на финансирането на стратегическите приоритети на България чрез механизмите на ЕС. То ще се състои на "Дондуков"-2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Стратегическите приоритети на Република България в контекста на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014–2020 г." ще е темата на КСНС.

Министър-председателят Пламен Орешарски ще представи доклад на тема: "Стратегическите приоритети на България до 2020 г. и източници на финансирането им".  

Доклад на тема "Напредък по Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014–2020 г. и предстоящи стъпки към финализирането му ще изнесе вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Анализ на приноса на Споразумението за Партньорство с ЕК за постигане целите на Националната програма за развитие "България 2020”.

Последното заседание на КСНС беше през ноември и беше посветено на заплахите за националната сигурност на България в следствие на конфликта в Сирия и бежанската вълна от страната.

Водещи

Най-четени