Президентът слезе при протестиращите и призова за рестарт! Не всички го посрещнаха охотно ВИДЕО 23.07 | 21:15

На много плакати видях думата „заедно“, но тя е ключът към успеха. Залогът е България, и всички вие днес пишете историята на България, каза Румен Радев

От iNews.bg

Държавният глава Румен радев излезе тази вечер пред протестиращите и призова към към рестартиране на системата: "Никога българите не са били по единни в желанието си да отвоюват държавата от мафията", каза презиентът пред десетките хиляди пред Триъгълника на властта. За отбелязване е, че отчетливос е чуха освирквания срещу него от някои хора, които явно сметнаха появата му за ненужна.

"15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и Европа. Плакатите ви казват много истини, които медиите премълчаваха; за които властта остава глуха и отказва да чуе. Протестите убедиха всички българи, че не са сами и че общото желание за свобода, законност и справедливост обедини всички поколения. България излезе от хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България. Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието си да си отвоюват държавата от мафията. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да робуват на лъжи и заплахи и ще отхвърлят всякаква обреченост; и които вярват, че свободна България на достойните граждани е нашето бъдеще.

Протестът иска оставката на цялото правителство и на главния прокурор. Отново е глуха и не чува гласа на хората и говори за някакъв ремонт на кабинета. Надявах се, че летните отпуски и умората ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще видят, че вие няма да допуснете това.

Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа. Нужен ни е нов парламент, защото сегашното мнозинство е глухо за исканията на хората. Нужно е да отворим пътя за конституционна реформа, и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна реформа, да прекършат корупцията, да осигурят условия за труд и доходи, и които да върнат нашите братя от чужбина. И много важно – да гарантирано европейското развитие на България, а не да се използват тези фрази като красива фасада, зад която се вихри грабеж и безчинство. Задачата е историческа, тя изисква единство!

На много плакати видях думата "заедно", но тя е ключът към успеха. Залогът е България, и всички вие днес пишете историята на България.

Пожелавам Ви успех и непримиримост!

Мутри – вън! Да живее България!", завърши Радев.

Водещи

Най-четени