Прекрасен ден за море! Слънчево и горещо, но не прекалено 05.08 | 07:54

Максималните температури ще бъдат между 30°-35°, от понеделник леко захладнява

От iNews.bg

Днес времето ще е предимно слънчево, около и след обяд горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°. Това показва прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и слабо ще се понижи.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 24°, на 2000 метра – около 18°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността в часовете около и след обяд над Западна България. Вероятността за валежи е малка.

Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от източната четвърт.

В началото на следващата седмица ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Югозападна България и Родопската област, ще превали краткотраен дъжд. От север-североизток ще проникне малко по-хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.  

Водещи

Най-четени