Прекрасен юли! Слънчев и топъл, с редовни превалявания следобяд 30.06 | 14:04

Страшните жеги настъпват чак от 20 юли

От iNews.bg

Първият ден от юли ще ни донесе много слънце и приятно топли температури, но в следобедните часове на места ще има валежи, придружени от гръмотевици. Температурите ще се движат в границите между 24 и 31 градуса, а преваляванията ще бъдат предимно над Западна България. За София максималната температура ще бъде около 28 градуса. Това показва прогнозата за времето на НИМХ към БАН, цитирана от БГНЕС.

На 2 юли съществена промяна на времето не се очаква, преди обед ще бъде слънчево и топло, но следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевици. Максималните температури ще останат без промяна и ще достигат до 32 градуса. Валежи ще има над Западна и Североизточна България.

На 3 юли отново ще има краткотрайни превалявания на повече места в страната, придружени от гръмотевици. Максималните температури остават приятни – до около 32 градуса. Новата седмица – от 4 юли, обаче ще започне с малко повече валежи и слабо понижение на температурите с няколко градуса, но все още ще остане топло.

Във вторник на 5 юли също ще бъде предимно слънчево, валежи не се очакват, а дневните температури ще бъдат предимно около 26-28 градуса. В сряда – 6 юли, ще бъде слънчево над цялата страна, а температурите ще останат без промяна – около 28 градуса. Такова ще е времето и четвъртък – 7 юли, слънчево и приятно топло, като на места максималните температури слабо ще се повишат до около 31 градуса.

В петък – 8 юли, отново ще бъде слънчево, с дневни температури между 28 и 32 градуса. В събота – 9 юли остава топло и слънчево, като максималните температури слабо ще се повишат и в повечето места ще надминат 30 градуса.

До средата на месец юли ще бъде сравнително топло с чести следобедни превалявания. Горещините се очакват след 20 юли, прогнозират от НИМХ.

Водещи

Най-четени