Прекратиха досъдебното производство срещу детска градина със синьото мляко 16.10 | 15:47

В детското заведение тече финансова проверка

От Цанка Донкова

Досъдебното производство срещу детска градина "Слънце” в Асеновград, където в млякото за децата бе открита миша отрова е прекратено. Това стана ясно от думите на районния прокурор на Асеновград Калоян Димитров, съобщава агенция "Фокус".

Повече информация за мотивите на прокуратурата за прекратяване на наказателното дело обаче се очакват по-късно днес.

В началото на март месец тази година в детската градина бе сервирано на децата прясното мляко, в което е имало неидентифицирани сини частици. По-късно направената химическа експертиза доказа, че синият цвят на млякото е бил причинен от наличието на отрова за мишки в казана, където се е съхранявало то.

Още първите 24 часа след инцидента бе закрит кухненският блок на градината, а тя стана филиал на друго детско заведение в Асеновград.

Последваха и уволнения на хората, пряко отговорни за инцидента. Междувременно стана ясно, че в детското заведение тече и проверка на Национална финансова инспекция.

"Прокуратурата също е сезирана за редица финансови нарушения", съобщи Величка Стойчева, директор дирекция "Хуманитарни дейности” в община Асеновград. Одити и предписания в градината се правят още от 2010 година, много преди случая със "синьото мляко”, тъй като има данни за липси на пари и документи, каза Стойчева.

Все още няма данни и резултати от финансовата проверка.

Водещи

Най-четени