Премахват опасните сгради в столицата 01.03 | 15:15

Започва и реконструкцията на 26 детски площадки

От Кремена Бедерева

12 сгради в София са кандидатствали за демонстрационно обновяване на фасадите си пред ПРООН, 12 сгради в София, но не е ясно колко от тях са одобрени, каза зам.-кметът на Столична община Ирина Савина.

Общината е заложила тази година половин милион лева в бюджета си за премахване на опасни сгради.

Районните администрации трябва да започнат по-масови проверки и да санкционират собствениците на частни опасни сгради, но процедурата по събирането на глобите е тромава и това не дава необходимия ефект, смятат от общината.

Възможно е общината да започне със собствени средства да премахва някои от опасните частни сгради, а след това да събира дадените пари за тази дейност от собствениците им.

Започва рехабилитация и възстановяване на детски площадки и зони за обществен отдих в междублокови пространства в "Слатина", "Триадица" и "Подуяне", съобщи още зам.-кметът на Столична община.

В рамките на проекта ще бъдат реконструирани 26 детски площадки. Тези детски площадки ще бъдат рехабилитирани по Проект "Рехабилитация и възстановяване на детски площадки и зони за обществен отдих в междублокови пространства, доизграждане и реконструкция на пешеходни подлези на територията на "Подуяне", "Оборище", "Средец", "Триадица", Сердика", Слатина", "Витоша" на Столична община.

Средствата се отпускат по договор между Столична община и ОП "Регионално развитие" на МРРБ. Срокът за реализиране е 24 месеца.

 

Водещи

Най-четени