Премахват рекламните елементи в идеалния център на София 22.11 | 15:28

До момента са свалени 30 фирмени надписа, неправомерно поставени върху сгради в района

От Любомир Тасев

До 27 ноември ще бъда премахнати рекламните елементи в идеалния център на София, съобщи началникът на отдел "Контрол по рекламата" в Столичния инспекторат Иво Пенев, цитиран от БТА.

Срокът е приет от страна на фирмите, собственици на рекламните елементи. В посочената зона трябва да бъдат премахнати доброволно 17 рекламни елемента.

До този момент са премахнати 30 фирмени надписа, поставени неправомерно върху сгради в района.

"Изискваме от собствениците на билбордовете ден преди премахването им да ни информират, за да може наши представители да присъстват на процедурата и да се гарантира запазването на общинската собственост - тротоари, плочки и паваж," посочи Пенев.

От инспектората ще започнат поставянето на съобщения върху всички рекламни елементи в следващата зона на града, с което се отправя покана да бъдат премахнати доброволно.

В акцията по премахването на рекламните елементи в идеалния център на София няма да попаднат поставените рекламни пана около строителни обекти на метрото, тъй като това според направлението "Архитектура и градоустройство" е строителна ограда, заяви Пенев в отговор на въпрос на БТА.

Водещи