Премиерът Бойко Борисов с първи коментар след евроизборите 27.05 | 15:00

Относно решението на кабинета за промяна в държавната субсидия на партиите, финансовият министър Владислав Горанов заяви:

От iNews.bg

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в момента е на посещение в Габрово. Там той ще направи оглед на строежа на обходния път на града. Очаква се там Борисов да направи и първи коментар пред медиите за победата на ГЕРБ на изборите за членове на Европейския парламент.

Бойко Борисов - министър-председател: При прякото му участие на президента срещу нас в полза на БСП - това искате да коментирам, ето коментирам го. И въпреки всичко, благодаря на хората, че не се подведоха по тая злоба, тая жлъч и всичко останало.

Със свое решение Министерският съвет одобри проект на Закон за изменение на Закона за политическите партии, съобщиха от правителствената пресслужба.

Относно решението на кабинета за промяна в държавната субсидия на партиите, финансовият министър Владислав Горанов заяви:

Владислав Горанов - министър на финансите: Коригираме законопроекта, така че да отговаря на обществените очаквания и на това, което винаги е било справедливо. Размерът, определен в годишния закон за бюджета да се получава точно, да няма преразпределение на гласовете от всички гласували към правоимащите партии. Предлагаме от 26 май 2016 г., откакто са последните промени в Закона за политическите партии субсидията да бъде фиксирана, така че да е равна на 11 лева и да няма никакво съмнение как се определя.

Водещи

Най-четени