Премиерът Борисов покани японския принц на гости у нас 24.01 | 07:38

Третият ден от посещението на българската делегация в Япония е изпълнен с разговори в областта на икономическото сътрудничество

От Георги Георгиев

Премиерът Бойко Борисов покани Негово императорско височество японския принц Нарухито на посещение в България, съобщава агенция Фокус.

Министър председателят отправи поканата по време на аудиенция от в двореца Аксака третия ден на работната си визита в Япония.

По време на посещението бяха обсъдени перспективите за развитие на сътрудничеството между двете държави в областта на политиката, икономиката, енергетиката. Акцент в разговорите бе поставен върху възможностите за сътрудничество в новите технологии и зелената енергия, като се отчита стратегическото положение на България и членството й в Европейския съюз.

По-късно премиерът Борисов ще се срещне с министър-председателя Наото Кан и ще разговаря с председателя на Японската федерация на икономическите организации "Ниппон Кейданрен" Хиромаса Йонекура, предаде БТА.

В рамките на работното посещение министърът на икономиката енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще проведе разговори с ръководствата на корпорацията Toshiba , на компанията "Енергийни доставки и индустриални системи" и на компанията "Енергийни системи".

Очаква се днес да бъде подписан и договор между Българската търговско-промишлена палата и Японската търговска арбитражна асоциация.

Водещи

Най-четени