Премиерът: Правителството е служебно, но имаме амбиции за законодателни промени 22.06 | 15:20

Кабинетът на Стефан Янев си е поставил за задача да установи какви законодателни промени е необходимо да бъдат направени в различните обществени сфери, така че да се подобри животът на гражданите и функционирането на бизнеса

От iNews.bg

Кабинетът на Стефан Янев си е поставил за задача да установи какви законодателни промени е необходимо да бъдат направени в различните обществени сфери, така че да се подобри животът на гражданите и функционирането на бизнеса. Това заяви служебният министър-председател в началото на срещата си с представители на Националното сдружение на общините в Република България. Премиерът изтъкна, че макар кабинетът да е служебен, има амбицията в рамките на мандата си да подготви предложения за законодателни промени, които да могат да бъдат разглеждани от следващия парламент. Министър-председателят изрази готовност на днешната среща да бъдат обсъдени и предложенията на НСОРБ, като със съвместни усилия, в хода на дискусията, те да бъдат допълнени и обогатени.

В рамките на срещата в Министерския съвет премиерът Стефан Янев ще запознае представителите на местната власт и с резултатите от дискусията му с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България, която се състоя в село Поповица в събота. Премиерът посочи пълното единомислие за това, че дейността на всички -  както на общините, така и на централната власт, трябва да бъде в интерес на българските граждани.  "Надявам се днес да имаме възможност да обсъдим редица проблеми, които трябва да решаваме всеки ден", добави още министър-председателят Стефан Янев.

От своя страна председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов благодари за поканата за среща и изрази желание в рамките на днешната дискусия да бъдат обсъдени промените в Националния план за възстановяване и устойчивост, подготовката на предстоящите избори, както и бюджетната прогноза за следващата година.

Водещи

Най-четени