Премиерът Янев: Хаос е слаба дума, за да опише какво се е случвало по времето на Борисов! Държавата е източен язовир 15.06 | 12:02

Корупцията е била маскирана зад уж законови средства. Но правителството има кураж. Няма да толерираме никой. Всеки отговаря за действията си“, категоричен е Стефан Янев

От iNews.bg

На правителство се дава толеранс от 100 дни, но служебен кабинет няма този комфорт. Така започна отчета на дейността на служебното правителство премиерът Стефан Янев на брифинг с участието на министрите Бойко Рашков, Пеканов, Петков, д-р Кацаров, Гълъб Донев, Асен Василев.

"Думата е хаос! Намираме нещо повече от хаос. Системен безпорядък и липса на правила. Тази практика е част от негативната констатацията, която намираме", каза Янев.

Източените язовири, цитирани от министър Петков, са метафора на всичко.

За изминалите седмици служебното правителство направи няколко знакови промени – бяха сменени част от ръководителите на службите за сигурност, както и директорите на НАП и митниците. С постовете си се разделиха и всички областни управители. А в повечето министерства започнаха проверки на дейността на предишната власт, част от които прераснаха в сигнали до прокуратурата.

Корупцията е маскирана зад уж законови средства. Но правителството има кураж. Няма да толерираме никой. Всеки отговаря за действията си", продължи Янев.

По отношения на парламентарните избори – най-важното е ЦИК да осигури машини, осигуряване на тяхното обслужване и безпроблемно прочитане на изборния процес.

Премиерът похвали хода да се преговаря с британска компания за машините. Той е уверен, че 1500 машини ще бъдат доставени навреме.

Той беше уверен, че МВР шефът Рашков е подготвен за корпоративния вот и купуването на гласове.

"Полагаме основите на нов тип политическо поведение на прозрачност. Искаме да вдъхнем увереност на българина, че гласът му има значение. Посланието е – гласувайте", роденият в Пловдивско премиер.

Водещи

Най-четени