Премиерът мина на диета* 26.09 | 10:29

Министър-председателят не хапна погача при откриването на детска градина в Долни Богров. Увери обаче, че проблеми с газа няма

От Филипа Тодева

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е на диета. Затова, по неговите собствени твърдения, не е поискал да си хапне от погачата, която бяха направили специално за него жители на Долни Богров по повод откриването на нова детска градина.

В селото обаче Борисов успокои, че проблеми с газа България няма.

"Когато спорят с мен нашите политически опоненти, искам да ме заведат и да ми покажат - какво са построили?

Когато станах кмет на София, детски градини, над 40-50, бяха реституирани, продадени или унищожени. Към днешна дата - над 50 нови детски градини са направени в София – ГЕРБ се занимава с това" заяви премиерът.

Борисов призова Станишев да стане и каже – "ей тази детска градина, аз съм я направил". Той увери жителите на селото, че напролет магистралата ще мине по-далече, за да не им шуми и да няма толкова трафик, колкото в момента.

"Работи се много усилено, но, когато Станишев е вземал решение да строят, по същото време са дали концесия да изгребат баластрата. В момента ние тези езера ще ги запълним, за да може да мине магистралата. Казваш – ще строя и пускаш концесия да изкопаят земята", каза Борисов за АМ "Хемус".

Новата детска градина в Долни Богров ще се отоплява изцяло екологично. Тя е предназначена за сто деца от район "Кремиковци”.

"Обичам да ходя там, където от гола поляна, сме направили такава детска градина”, каза Борисов, като подчерта, че догодина в района ще има и ново училище.

__________________________

*Информацията е актуализирана към 11:30 часа

Водещи

Най-четени