Премиерът отиде в парламента неочаквано 25.03 | 11:56

Борисов отговаря на депутатски въпроси в деня за парламентарен контрол

От iNews.bg

Участие на премиера Бойко Борисов днес в парламентарният контрол не бе планувано по програма, но Борисов се появи в Народното събрание и отговаря на въпроси, предаде БГНЕС.

"Главната заплаха, която виждам аз, е от към гръцката граница. Тя е много дълга, не е защитена и няколко месеца наред гръцкото правителство не взема мерки", отвърна Борисов в отговор на депутатски въпрос относно учението "Граница 2016" и готовността на институциите, ангажирани с охраната на държавните граници. 

"Ученията позволяват да се стиковат армия и МВР, което е продиктувано от взетото решение в Брюксел", каза Борисов в началото на отговора си от парламентарната трибуна. Премиерът обясни, че учението не е едно, в момента се провеждат такива в района на Гоце Делчев и на други места.

Борисов заяви още, че с оглед на споразумението между ЕС и Турция, не очаква изненади от страна на югоизточната ни съседка. Турция е амбицирана, поясни министър-председателят.

"Към момента на българо-турската граница натискът е малък. Истинският проблем очаквам да дойде от Гърция", заяви премиерът и добави: "Констатацията ми е, че в една бедна Македония бежанските лагери са чакълирани, бетонирани, с детски площадки са – в много добри условия. Докато в Гърция, която взема милиони евра – не могат да отчетат нищо, а в техните лагери условията са действително ужасяващи", разказа Борисов и потвърди думите на военният министър, че страната ни има готовност и за леки заграждания по границата с Гърция, ако се наложи.

Водещи

Най-четени