Премиерът смъмри Михаил Константинов за партийните му пристрастия 19.03 | 17:26

Двамата се срещнаха заради съмненията за манипулации на вота

От Диана Цветкова

Служебният премиер Марин Райков определи като категорично недопустими изявленията на проф. Михаил Константинов относно политическите конфигурации на предстоящите избори, които той не би подкрепил.

Министър-председателят е заявил позицията си по време на среща с шефа на "Информационно обслужване", съобщиха от правителствената пресслужба. Разговорът между двамата идва, след като Константинов направи скандалното изказване, че ако алтернативата на ГЕРБ е Тройната коалиция, той ще направи всичко възможно това да не се случи.

Впоследствие опозиционни партии скочиха, като изразиха съмнения, че дружеството, което ще брои гласовете на парламентарните избори, може да допусне манипулация на вота.

Премиерът е изразил позицията си, че държавните служители имат право на политически убеждения, както останалите български граждани, но тези, които са с по-видими за обществото функции, би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

Марин Райков ще обяви публично решението си по казуса с Михаил Константинов, в момента, в който е готов с него. Посочват още от информационната служба на МС.

По време на срещата двамата са обсъдили дейността на "Информационно обслужване", като са се обединили около позицията, че изборният процес трябва да се проведе честно и прозрачно и не бива да се допускат съмнения относно манипулация на вота.

Водещи

Най-четени