Премиерът уговаря стажът ни за пенсия да се признава и в САЩ 31.03 | 09:05

"Ако успеем да подпишем социалната спогодба с Америка, доста нашенци зад океана може да се радват на добри старини", коментираха депутати от социалната комисия в парламента

От iNews.bg

Стажът за пенсия у нас да се признава и в САЩ. За това ще преговарят премиерът Пламен Орешарски и американският помощник държавен секретар Виктория Нюланд днес, пише в. "Стандарт".

"Ако успеем да подпишем социалната спогодба с Америка, доста нашенци зад океана може да се радват на добри старини", коментираха депутати от социалната комисия в парламента.

Те припомниха, че подобно споразумение имаме с Канада. То влезе в сила от 1 януари и засегна 50 000 българи. Освен спогодба за признаването на стажа Орешарски и Нюланд ще говорят за инвестиционния климат у нас и последиците от бежанската вълна.

7-те мерки, които страната ни ще предприеме заради кризата в Украйна, ще бъдат докладвани на Виктория Нюланд.

Дясната ръка на Барак Обама е на еднодневно посещение у нас и в рамките на работната си визита тя ще има срещи с премиера Пламен Орешарски, с външния министър Кристиан Вигенин и с граждански организации. Водеща тема сред разговорите ѝ ще бъде ситуацията в Киев.

Сред акцентите ще е сътрудничеството ни с НАТО в контекста на украинската криза. По време на визитата Виктория Нюланд ще се фокусира и върху диверсификацията на енергийните доставки с цел намаляване на зависимостта от Русия.

Водещи

Най-четени