Премянов: Плевнелиев да се извини 14.08 | 08:25

На вечерята президентът поел ангажименти, които не е трябвало да поема

От iNews.bg

Президентът Росен Плевнелиев трябва да се извини за допуснатите гафове и да си вземе поука. Това заяви пред TV7 Красимир Премянов, председател на Тракийските дружества, относно вечерята ифтар в Пловдив, на която присъства и държавният глава.

По думите му е показано пълно незнание на външната политика и в частност на отношенията между България и Турция.

Според Премянов освен протоколни, са допуснати и грешки в двустранните отношения с Турция.

"Не искам да мисля, че има държавници, които работят срещу интересите на страната. Преди две години ГЕРБ заяви, че е проведен геноцид срещу българските турци. Това въобще не е вярно, защото българите винаги са проявявали толерантност към своите съседи, независимо какви са", посочи Премянов.

Според Красимир Каракачанов е унизително, че на среща на българска територия, на която присъства българският президент, не са допуснати българските медии. По думите му това показва липса на достойнство и самочувствие на държавния глава.

"Самата среща е много съмнителна, да не я нарека престъпление. Плевнелиев няма място на такава среща, при която турският премиер обикаля държавата като турски генерал-губернатор. Това е неофициално посещение. Един Бог знае какво са си говорили. Опасявам се, че е поел ангажименти, които не е трябвало да поеме. Той се изказва по всеки един въпрос, без да мисли", посочи Каракачанов.

Водещи