Пререкания между НСО и МВР забъркаха първата дама в скандал 22.11 | 10:30

Във видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как служител на Пътна полиция е спрял за проверка автомобил на службата за охрана

От iNews

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) генерал майор Данчо Дяков е назначил проверка заради видео, публикувано в социалните мрежи, в което се вижда как служител на Пътна полиция е спрял за проверка автомобил на службата за охрана.

От НСО заявиха за БНР, че не коментират изнесените твърдения, че автомобилът се е движил в насрещното движение по булевард "Фритьоф Нансен" в София, нито дали по това време в него е била съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева. Уточниха обаче, че ако се докажат нарушения на техни служители, ще бъдат взети необходимите мерки.

От МВР допълниха, че също няма да коментират случая.

Самата първа дама коментира във Фейсбук случая с клипа така:

"В публичното пространство се завъртя клип, показващ пререкания между служители на НСО и МВР. Покрай него отново беше намесено моето име. За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил.

Някои медии избързаха с вметки като "бронирата кола на Радева”, "ескорта на Радева”, "пътната полиция не е съставила акт на съпругата на президента”... Нека е ясно - колата, която ползвам не е бронирана. Ескорт предполага поне две коли, а не една, какъвто е моя случай. И... това ми е много важно, моля ви кажете ми какъв точно акт да се издаде от Пътна полиция на лице, което физически не присъства на мястото, няма правомощия и никога не е управлявало автомобил на НСО", посочва Радева.

"Внушението е ясно – арогантна, неспасяемо нагла и повярвала си колко велика жена съм. Което индиректно дискредитира държавния глава. В началото на мандата на моя съпруг писах, че се съгласих с присъствието на служители на НСО около мен, защото ме убедиха, че е необходимост, не лукс. Сега, след повече от година и половина съм сигурна, че е така. Не ми се мисли какво би било, ако наистина шофирах собствения си автомобил... Щом с кола на НСО попадам безпричинно вече два пъти в хрониките като злия герой...", завършва съпругата на президента.

Водещи

Най-четени