Преследваните бандити и преди обирали банкомати 09.11 | 10:33

Единият вече е задържан, преследват останалите трима с кучета и хеликоптер

От iNews.bg

Бандитите, които взривиха банкомата в Сапарева баня и които се очаква скоро полицията да хване, не извършват подобно престъпление за първи път. Това става ясно от думите на главния секретар на МВР Младен Маринов, под чието ръководство се извършва операцията по залавянето на бандитите. Според него това са хора, които стоят и зад част от другите обири на банкомати от последно време, предаде БГНЕС. Думите му идват като потвърждение на тези на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова отпреди дни, че една и съща група се занимава с посегателствата на АТМ устройства.

Единият от взривилите банкомата в Сашарева баня вече е задържан. Предстои да бъде разпитан. В гората в района на село Боснек се преследват останалите трима. Самоличността им вече е известна на органите на реда. В издирвателните действия участват както редови полицаи, така и жандармеристи, както и отряд на спецченгетата от СОБТ. В акцията е включен също хеликоптер и следови кучета, съобщиха от МВР. Действията се наблюдават от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

Първоначалното преследване на бандитите е било като в истински екшън филм. Полицаите са засекли колата на престъпниците, започнало е преследване, организирана е била и блокада. Престъпниците обаче са успели да преминат през нея. След това с джипа си са минали през река и дере. Колата им обаче е аварирала, затова са продължили да бягат пеша. Според думите на Маринов пред Нова ТВ по време на преследването е имало опасност и за живота на полицаите.

Водещи

Най-четени