Преспите блокираха шест влака 07.02 | 11:58

Информацията е актуална към 10 часа

От Андриян Георгиев

Шест влака престояват на различни места в страната поради тежките зимни условия, съобщават от БДЖ. 

Бързият влак от Благоевград за София престоява от 09:30 ч. в гара Разменна поради невъзможност да премине през натрупалите се преспи върху железния път вследствие силните снегонавявания.

Пътническият влак от Силистра за Самуил престоява от 05:30 ч. в железопътния участък между Силистра и Алфатар вследствие на засядане в снежна преспа. От гара Самуил е изпратен дизелов локомотив за разбиване на преспата.

Пътническият влак от София за Кюстендил престоява в гара Владая от 06:25 ч. поради замръзване на вагоните вследствие на обилен снеговалеж и силен вятър.

Пътническият влак от Кюстендил за София престоява в гара Владая от 07:00 ч. поради замръзване на вагоните вследствие на обилен снеговалеж и силен вятър. От гара София е изпратен дизелов локомотив, който да помогне за раздвижването на композицията.

Пътническият влак от Септември за Добринище престоява от 04:15 ч. в гара Велинград поради невъзможност да премине през натрупалите се преспи върху железния път вследствие силните снегонавявания.

Пътническият влак от Добринище за Септември престоява от 09:00 ч. в гара Аврамово поради невъзможност да премине през натрупалите се преспи върху железния път вследствие силните снегонавявания.

За превозването на пътниците от пътническите влакове от Септември за Добринище и от Добринище за Септември ще бъдат осигурени автобуси.

Пътническият влак от Троян за Левски е престоял около 160 минути в района на гара Дойренци вследствие на засядане в снежна преспа. В момента влакът пътува в посока Левски.

Пътническият влак от Карлово за Сливен е престоял около 140 минути в железопътния участък между Дъбово и Николаево вследствие на засядане в снежна преспа. В момента влакът пътува към Сливен.

Поради усложнената пътна обстановка в района на град Харманли вследствие на наводнена инфраструктура, все още не е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Димитровград и Свиленград.

Информацията е актуална към 10:00 ч. 

Водещи

Най-четени