Пресякоха работилница за търговия на оръжия 22.05 | 20:00

При специализираната операция на ДАНС са задържани 3 лица

От Теодора Кокаланова

В Стара Загора, София и Пловдив служители на Държавна агенция "Национална сигурност" са провели мащабна специализирана операция за пресичане и разкриване на незаконни дейности, свързани с преработване и търговия с огнестрелни оръжия и боеприпаси, съобщиха от ДАНС. Операцията е под ръководството на Районната прокуратура в Казанлък.

В хода на извършените действия в област Стара Загора е разкрита незаконна работилница за преработка на оръжия. При извършеното претърсване на работилницата са намерени и иззети огнестрелни оръжия. Иззети са 5 броя пистолети и револвери, 13 броя пистолети подготвяни за преработка, 4 броя пушки и карабини, 18 броя цеви, 7 от които за автомат "Калашников", около 2000 броя боеприпаси с различен калибър, заглушители и оптика за снайперско оръжие.

Намерени и иззети са и голямо количество основни части и компоненти, необходими за сглобяване на автомати "Калашников", както и голямо количество части и компоненти за оръжия. 

При проведената операция са задържани и проверени 3 лица, на едно от които е повдигнато обвинение и му е наложена постоянна мярка "Задържане под стража". Предстои разследване с оглед изясняване съпричастността към престъпната дейност на останалите проверени лица. Образувано е досъдебно производство, информира агенция "Фокус". 

Водещи

Най-четени