Претърсват двора на една от къщите на Кирил Рашков в Катуница 09.11 | 11:23

По неофициална информация обискът е по сигнал за укрити злато и антики

От Деляна Петкова

Полицията и служители на Археологическия музей в Асеновград претърсват двора на една от къщите на Кирил Рашков в Катуница. По неофициална информация обискът е по сигнал за укрити злато и антики. Служителите използват металотърсачи, разказва Радио Пловдив.

Имотът е собственост на дъщерята на Рашков - Събка. На обиска присъства съпругата му - Костадинка Рашкова, която обясни на журналистите, че няма представа какво точно се търси.

Семейство Рашкови ще се върне в Катуница, дори къщите им да бъдат съборени, заяви още Костадинка Рашкова. По нейните думи имотите им сазаконни, но част от документите за собственост са унищожени в община Садово.

Семейство Рашкови няма да съди държавата за причинени имуществени щети по време на погрома. В момента те живеели в София от заеми, тъй като сметките на фамилията са запорирани, обясни още съпругата на Кирил Рашков.

iNews припомня, че на 23 септември в пловдивското село Катуница бус прегази 19-годишно момче, излязло да разходи кучето си. В колата е имало роднини на Кирил Рашков, известен с прозвището си Цар Киро, разказаха очевидци.

Този инцидент доведе до безредици - разгневените жители на селото нахлуха в имотите на Рашкови и подпалиха къщите му. Унищожено беше имущество.

След като страстите утихнаха от Окръжната прокуратура в пловдив започнаха разследване на доходите на фамилията.

Водещи

Най-четени