Прецедент в историята ни! Герджиков отказа държавна кола и гардове 10.05 | 12:30

Служебен премиер се чуствал като мечка с НСО по петите му

От iNews.bg

Бившият служебен премиер Огнян Герджиков обяви пред Нова телевизия, че се е отказал от охраната на Националната служба за охрана (НСО) и от служебната кола, които му се полагат в следващата една година. Това е станало още на следващия ден след сдаването на властта в ръцете на настоящия министър-председател Бойко Борисов.

Герджиков има право да използва гардове на НСО до една година след края на мандата си, който приключи на 4 май. На следващия ден до 8.00 ч. сутринта била последната смяна на охранителите от НСО, които отговаряли за сигурността му.

"С охрана се чувствам като мечка сред хората, не ми беше комфортно. Това прекомерно обгрижване ми идваше в повече", сподели бившият шеф на парламента по времето на НДСВ.

Той припомни, че преди 12 години, когато е приключил мандатът му на председател на Народното събрание също се е отказал веднага от охраната на НСО.

По думите му срещу него е имало много политическо говорене, което целяло той да бъде заклеймен. Въпреки това той не съжалява, че е приел поканата на президента Румен Радев да стане служебен премиер. Постът пък бил най-тежкият, който е заемал някога.

Герджиков коментира и работата в първите три седмици на новото Народно събрание. В този период депутатите внесоха само един законопроект за обсъждане.

"Колкото по-малко законопроекти има, толкова по-добре върви държавата", отсече бившият служебен премиер.

Водещи

Най-четени