Призив за второ Велико народно въстание на 10 септември 05.09 | 22:00

Бабикян призова депутатите на ГЕРБ да напуснат парламента

От iNews.bg

За 59-ти път протестиращи се събраха в пространството, наречено триъгълника на властта – между Министерски съвет, бившия Партиен дом и Президентството с искане за оставка на кабинета на Борисов и на главния прокурор, предаде репортер на БГНЕС.

За ново Велико народно въстание на 10 септември призова адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио.

Ние сме граждани и трябва да осъзнаем силата на всеки един от нас по отделно, заяви той.

Силата е във всеки един буден български гражданин, смята той.

За всички тези дни до днес на властта й се наложи да разбере, че съществуват граждани в България, добави Арман Бабикян. Това беше тежко откритие за тях. За всички тези дни и на нас ни се наложи да открием нещо, открихме, че мафията е добре организирана, горе долу както една държава, каза Арман Бабикян. След като е така, ние решихме, че трябва също да се организираме. На страницата на триото има мейл там има форма, на която всеки един от вас в България, който иска да стане доброволец за свалянето на мафията от власт и за връщането на нормалната държава би могъл да се запише, за да имаме своите координати и да можем да си помагаме организирано срещу организираната престъпност в България, подчерта Бабикян.

Как прекъсна проверка на НАП със заповед на вътрешния министър, те не бяха ли към финансовия, попита реторично Бабикян, имайки предвид проверката на собственика на "Хиполенд" Мариан Колев. Човек си мисли, че някой друг отгоре е разпоредил това, за наказание, че този мъж е решил да бъде гражданин. Този същият, който се крие от собствения си народ, днес успя да стигне до околовръстното и да се разходи в джипката си. Хайде върнете се на работа, бе, господин Борисов, заплата ви плащаме. И ние даваме някой лев, върнете се на работа, призова Бабикян.

Апелът ни е дори към депутатите от ГЕРБ, които смятат, че вече е срамно да легитимират тази власт, да напуснат пленарните заседания и работата в комисиите на НС, за да падне последният смокинов лист пред срамната истина за властта на България, подчерта още Бабикян.

На този площад преди 2 месеца се случи Съединение.

Тази дата е важна – 6 септември, това е един от малкото актове политически и исторически на България, които тя е постигнала сама, без чужда помощ, отбеляза Бабикян. На този площад се случи най-малкото единение на гражданите и това е важно, подчерта още той.

Изградените палатки на протестиращите на пл. Независимост към 3 ч. сутринта бяха премахнати от пътното платно, така през целия ден движението беше пуснато през трит възлови кръстовища в центъра – пл. Независимост, при Софийския университет и Орлов мост. На пл. Независимост остават палатките на майките от "Системата ни убива”. Снощната демонстрация премина под надслов "Нас не ни е страх" и беше в подкрепа на веригата за търговия с детски играчки "Хиполенд”, работата на която вчера беше проверена от 4 държавни агенции. 

Водещи

Най-четени