Приключи ремонтът на Дунав мост 03.09 | 16:55

Средствата, отделени от бюджета за рехабилитацията, са 1,7 млн. лв.

От Кремена Бедерева

Българският участък на Дунав мост, който беше в ремонт през последните два месеца, беше открит днес от премиера Бойко Борисов. Подменена е асфалтовата настилка, осветлението, парапетите и пътните знаци.

Средствата, отделени от бюджета за рехабилитацията, са 1,7 млн. лв. Участие в церемонията взеха и министрите на транспорта, на регионалното развитие, на културата - Ивайло Московски, Росен Плевнелиев и Вежди Рашидов.

"Столицата на река Дунав се нуждаеше от тази реконструкция на моста. Когато фактите говорятя и опозицията мълчи", каза Борисов в Русе.

Дунав мост е открит за експлоатация през 1954 г. и оттогава не е ремонтиран цялостно. Частични ремонтни дейности са извършвани само през 1996 г.

iNews припомня, че ремонтните работи стартираха на 30 юни и в рамките на 60 дни беше подменена цялата асфалтова настилка, хидроизолацията, дилатационните фуги, изравнителната бетонова настилка под асфалта.

Ремонтно-възстановителни работи са извършени и по осветлението, парапетите и пътните знаци, както и на отводнителната система.

 

Водещи

Най-четени