Приключиха частичните избори за кмет в страната 08.10 | 07:42

Румен Стоянов стана кмет на Калофер

От Елена Кирилова

Румен Стоянов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, спечели изборите за кмет на Калофер, съобщава агенция "Фокус”.

След него остана кандидатът на НДСВ, а третото място е за кандидатът на ГЕРБ. Стоянов е получил 88,27% от гласовете. Резултатите са при 100% работни протоколи от четирите изборни секции в града. Общият брой гласове, които Стоянов е получил, е 1457. Йордан Колев от НДСВ събра 155 гласа, а Лалка Драгова от ГЕРБ - 2,45% от гласовете на избирателите.

Избирателната активност в Калофер е 63,4%.

Проблем настъпи в 16-та избирателна секция в село Хърлец, разкриха от пресцентъра на БСП. Повече от 150 граждани се събраха пред секцията, възмутени от абсурда, разиграл се пред очите им.

От партията обясниха, че председателят на комисията, който е представител на ГЕРБ, отказва да попълни резултатите от изборите. Проблемът все пак беше решен, след като стана ясно, че в секцията са и четирима членове на ОИК. Трима от тях присъстваха на преброяването и удостовериха валидността на резултатите.

Село Доброплодно завърши деня със 74% избирателна активност, предаде агенция "Фокус”.  В селото обаче ще има балотаж. Кметското място ще си оспорват Гюлтен Алиева от ДПС, която събра 202 гласа, и Милен Георгиев от БСП, който има 178 гласа.        

Гласували са общо 600 души от имащите право на глас 781 души. Избирателният ден премина спокойно, без нарушения в секциите.

Новият кмет на село Батак, община Павликени, е Димитър Димитров от БСП. Той спечели със събраните 285 гласа.

Милчо Донгов от ГЕРБ и Цветко Спасов от Обединени земеделци ще се борят един срещу друг на балотаж за кметското място в село Ивайло.

Село Байково, община Хитрино вече има нов кмет и това е Ахмед Мустафа Ахмед от ДПС. От общи 181 избиратели в селото, 110 са гласували за него. Няма недействителни бюлетини.

Мустафа Сюлейман Сюлейман, издигнат от ДПС, е новият кмет на село Рогозче, община Джебел. За него са гласували 110 избиратели, а за кандидатът на ГЕРБ Мустафа Неджип Сюлейман са гласували 59 избиратели.

Водещи

Най-четени