Провежда се операция „Р.А.Л.И.Ц.А.” 26.01 | 16:08

Сред задържаните е и Вальо Бореца

От Кремена Бедерева

МВР провежда акция "Р.А.Л.И.Ц.А". Тя е под ръководството на специализираната прокуратура. Името на операцията е абревиатура от думите – Р - рекет, А - алчност, Л - лицемерие, И - изнудване, Ц - цинизъм и А - анархия, съобщават от пресцентъра на МВР.

В рамките на операцията са заловени четирима души за изнудване. Трима от тях са криминално проявени за изнудване и рекет, като един е с излежана присъда за убийство. Четвъртият е непознат на полицията.

Исканата от тях сума била 3000 лева. Задържани са в района на кв. ”Горубляне” в момент на получаване на парите.

Главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност” каза, че Вальо Бореца е задържан за изнудване, заедно с още четирима души. Тук неговите думи се разминават с първоначално обявената официална информация от пресцентъра на МВР. Съобщението гласи, че общо задържани са четирима души.

"Колегите в района на "Горубляне” са задържали Вальо Бореца с още четирима. Те са изнудвали друго лице за голяма сума пари и са отправили заплахи за убийство. Поискани са 3000 лева и са задържани в момента на получаване на парите. В момента колегите са на място и работят”, каза главен комисар Флоров, цитиран от Агенция "Фокус".

Вальо Бореца беше освободен от съда и мярката му беше променена в "домашен арест”, защото беше отчетено, че здравословното му състояние е доста сериозно влошено, припомни той.

"Би трябвало мярката му да продължава да бъде "домашен арест”, но се оказа, че лицето е живо и здраво, доста е дееспособен и от това, което извършихме, се установи, че дори прави опити и създава условия за рекетиране и притесняване на българските граждани”, каза комисар Станимир Флоров.

Продължава работата по случая.

Водещи

Най-четени