Проверка на врачански прокурори заради убийството на 18-годишния Тодор 14.01 | 12:02

Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на  Враца  Калин Каменов за осъществено изнудване спрямо него

От iNews.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров изпрати прокурори от Върховна касационна прокуратура в Окръжна прокуратура – Враца.

Те трябва да направят спешна проверка на хода на разследването на убийството на Тодор Йорданов и на действията на разследващите случая. В сряда прокурорите повдигнаха обвинения на двамата братя, пребили до смърт 18-годишното момче за ""причиняване на смърт по непредпазливост след нанесена лека телесна повреда”.

След убийството на младежа, жителите във Враца организират протести, като се очаква днес да бъде най-масовият от тях. Шествието се организира във Facebook, от близките и съучениците на убитото момче.

Протестът трябва да прекоси централната градска част и да спре отново пред сградата на полицията.

Предмет на проверката ще бъдат и твърденията на кмета на Враца  Калин Каменов за осъществено изнудване спрямо него, както и реакцията на правоохранителните органи.  Прокурорите от ВКП ще се срещнат с кмета на Враца.

Върховни прокурори ще работят на място и в Районна прокуратура – Бяла Слатина. Проверяват се всички преписки и дела, свързани с кмета на село Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, включително и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков (синовете му), за нанесен побой.

Първите резултати от действията на проверяващите екипи следва да бъдат докладвани на главния прокурор до края на днешния ден.

Водещи

Най-четени