Проверка от Брюксел идва четвъртък 19.02 | 09:54

Еврокомисарят по вътрешният пазар пристига в София

От iNews.bg

Европейският комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска ще посети София на 23 февруари, научи БГНЕС от източник от Европейската комисия. Това е първото посещение на представител на ЕК в България от началото на мандата на служебния кабинет.

В София Бенковска ще има срещи със служебния премиер Огнян Герджиков и с икономическия министър Теодор Седларски. Комисарят по вътрешния пазар ще участва и в Конференция посветена на предприемачеството и растежа. Според проучване на ЕК, обявено през 2016 г., България е на предпоследно място по развитие на иновациите в икономиката в ЕС. След нас е само Румъния.

Посещението на полския европейски комисар у нас идва в момент, в който България е единствената страна член на Европейския съюз, която втори месец няма представител в ЕК. Това стана след като досегашният ни еврокомисар Кристалина Георгиева напусна вицепрезидентския пост в ЕК, за да започне работа в Световната банка. Очакванията са следващият български европейски комисар да бъде излъчен след предсрочните парламентарни избори.

Най-четени