Проверяват за използването на предпазни колани и детски седалки 12.03 | 14:13

Операцията е организирана от Европейската мрежа на службите "Пътна полиция” в ЕС - TISPOL

От Кремена Бедерева

Стартира акция за използване на предпазни колани и детски обезопасителни системи в моторните превозни средства, съобщават от пресцентъра на МВР.

Контролната операция, организирана от Европейската мрежа на службите "Пътна полиция” в ЕС - TISPOL, започва от днес - 12 март до 18 март ще се проведе отново от 12 до 18 август

Акцията на отдел "Пътна полиция” при ГД Охранителна полиция” стартира на територията на цялата страна. В хода й ще се проверява и задължителната застраховка "Гражданска отговорност”.

Операцията се организира по плана на Европейската организация на службите на Пътна полиция – TISPOL и се провежда на територията на всички страни-членки.

Основната цел на TISPOL е чрез провеждането на тази кампания да се окаже въздействие върху поведението на водачите на автомобили и пътниците, като акцентира отново на факта, че по този начин могат да се спасят човешки животи.

Използването на обезопасителните колани и детски обезопасителни системи значително намалява риска от сериозно увреждане или смърт при инциденти на пътя.

iNews припомня, че днес - 12 март, стартира и акция на КАТ, като полицията ще заснема и неправилно паркираните автомобили. В София пет коли с камери следят за нарушения на пътя. Три от автомобилите са без обозначения.

Според полицията от работата им има положителен ефект, защото нарушенията намаляват

Водещи

Най-четени