Прогноза за времето от НИМХ 05.01 | 07:00

Днес ще преобладава слънчево време. Сутринта само в отделни котловини видимостта ще е намалена от мъгла. След обяд облачността над Западна България ще се увеличи, но ще се задържи без валежи

От iNews.bg

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

Днес ще преобладава слънчево време. Сутринта само в отделни котловини видимостта ще е намалена от мъгла. След обяд облачността над Западна България ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София – около 10°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи. Преди обяд ще духа умерен, по високите части и временно силен северозападен вятър, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните райони – умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 9 мин. Луната в София изгрява в 1 ч. 32 мин. и залязва в 12 ч. и 30 мин. Фаза на луната: един ден след последна четвърт.

Водещи

Най-четени