Продават на търг отнето имущество 23.05 | 16:44

Иззета сграда с двор се дава на полицията за районно

От iNews.bg

По предложение на Междуведомствения съвет за управление на отнетото имущество Министерският съвет възложи на Националната агенция за приходите да осъществи съответните правни и фактически действия и да продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в полза на държавата по шест случая. Със същото решение дворно място и жилищна сграда, отнети в полза на държавата, се предоставят на МВР за нуждите на полицейското управление в село Градец, община Котел.

Правителството предостави на областния управител на Ямбол управлението върху частта от възпрепятстващото инженерно съоръжение между граничните пирамиди 206 и 268. В участъка няма изграден прилежащ път. В момента тази част от съоръжението е в управление на МВР, докато останалите са предадени на областните управители. Решението ще позволи единно управление на цялото съоръжение по българо-турската граница.

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на терен от 5,7 дка и две сгради в комплекс "Техникуми" в Кърджали. Това е бивше общежитие на местния филиал на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", което е с отпаднала необходимост за висшето училище.

Водещи

Най-четени