Продължава борбата с потушаването на пожарите в Рила 27.07 | 10:15

Пожарът е локализиран на площ от около 30 дка в иглолистна гора. Засегнати са около 100 декара - низово. Очаква се и се създава организация и тази сутрин да заминат пожарникари и горски служители за потушаването на пожара

От iNews.bg

Днес трети ден продължава доугасяването на пожара, възникнал около 17 ч. във вторник в местността "Влашки кладенец" в Рила планина. Това съобщиха за БНР от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. Наблизо има сечище, изгоря и част от добитата дървесина.  

Пожарът е локализиран на площ от около 30 дка в иглолистна гора. Засегнати са около 100 декара - низово. Очаква се и  се създава организация и тази сутрин да заминат пожарникари и горски служители за потушаването на пожара.

Снощи се наложило част от екипите да бъдат свалени и прехвърлени в района на Невестино, където възникнали два пожара, каза за БНР директорът на Горско стопанство - Дупница инж. Атанас Диманков.

"Гасенето е много трудно, кара се вода и - и с туби, бидони, ползват се и пръскачки на гръб, по единствения път към мястото на пожара", разказва кметът на Сапарева баня Калин Гелев, който двата дни беше на терена, а слезе в града заради насрочената за днес сесия на ОбС.

Водещи