Продължава контролираното изпускане на язовири 26.02 | 17:56

Водата от частично залетите райони се отдръпва - няма опасност за хората

От Кремена Бедерева

Продължава контролираното изпускане на язовири, съобщава пресцентърът на МВР. Водата от частично залетите на 25 февруари райони се отдръпва. Няма опасност за хората.

Контролирано се изпускат язовирите "Брягово", "Сушица" и "Тополово". Пожарникарите в Първомай са били ангажирани с отводняване на две къщи в село Караджалово и три къщи в село Виница, като водата е била предимно в дворовете. Отводнявана е и къща в село Избегли.

В село Бисер продължават възстановителните дейности и разчистването в селото. Нивото на река Бисерска е нормално и няма промяна. Продължава контролираното изпускане на язовир "Доситеево" и язовир "Тракиец". Наблюдава се и нивото на река Марица на мостовото съоръжение край град Харманли.

Работи се усилено по изграждане на засегнатите участъци на дигите в Харманли на река Олудере. На ГКПП "Капитан Андреево" са доставени допълнителни количества чували за евентуално изграждане на дига край пътя, за да не се допусне затварянето му от придошли води на река Каламица.

В село Гелеменово, област Пазарджик, нивото на реката Телкидере е било повишено поради натрупани ледени блокове на моста.

В село Свобода, община Стрелча, е имало повишено ниво на водата в реката и с помощта на кмета е осигурена техника за направа на канавка и за отклоняване на водата в посока, която не застрашава имотите на хората от селото. Води се наблюдение за нивото на водите.

Водещи