Продължава строежът на пътен възел „Даскалово“ 18.10 | 12:30

Пукнатините по настилката на магистрала "Люлин" при пътния възел са технологични, обясниха от "Пътна инфраструктура"

От Любомир Тасев

Строителството на пътния възел "Даскалово" на магистрала "Люлин" продължава, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. В съобщението се посочва, че досега не имало пуск на цялото съоръжение и там се извършват строително-монтажни работи.

В участъците на появилите се пукнатини в асфалта са предвидени дилатационни фуги, които по график трябва да бъдат монтирани през ноември или през 2011 г., в зависимост от метеорологичните условия. Пропукванията в асфалта в тези зони са очаквани, в резултат на големия трафик и незавършеното строителство, допълват от агенцията.

Предвидените за монтаж фуги по цялото трасе на магистрала "Люлин" са 260. Те компенсират топлинното разширение на мостовете през лятото и зимата.

Технически пренасочването на движението от временно действащия до преди две седмици път към южната част на пътния възел беше направено, за да продължи работата на компанията-изпълнител по северната част на съоръжението. Като цяло пътният възел ще бъде завършен след монтажа на дилатационните фуги, се посочва в съобщението.

 

Водещи

Най-четени