Продължават да валят сигнали в ЦИК 05.10 | 10:49

Политическа партия агитира под формата на обучение в сайта си, уточняват от комисията

От Цанка Донкова

В Централната избирателна комисия е получен сигнал, че политическа партия, участничка в изборите, днес под формата на обучение в сайта си на практика провежда предизборна агитация. Това заяви говорителят на Комисията Александър Андреев.

Той уточни, че са получени и жалби за предизборна агитация по някои от медиите. "Около 10 са общо постъпилите към момента сигнали за нарушения в изборния ден", обобщи Андреев. Като по-сериозен той определи сигнала за задържане на студентските книжки в УНСС, взети за заверяване. По него ЦИК вече е приела протоколно решение да се отправи призив към ръководствата на всички висши учебни заведения да организират връщането на книжките на всички студенти, за да могат те да гласуват в населеното място, където се намира техният университет, ако то не съвпада с постоянният им адрес.

От секция в София има сигнал, че отрязъците на изборните бюлетини се откъсват преди бюлетината да се подпечата повторно, както и че липсват указателни табели пред изборното помещение, допълва БТА.

Друг сигнал, получен в ЦИК до момента, съобщава за публикувано социологическо проучване.

Водещи

Най-четени