Прокопиев се крие зад сайта Noresharski 14.02 | 09:18

Интернет отрочето под прикритие на кръга „Капитал” се пробва да оказва натиск над публични фигури

От iNews.bg

Сайтът Noresharski.com представящ се като антиправителствена информационна служба, а всъщност е интернет отроче под прикритие на кръга "Капитал”, се пробва да оказва натиск над публични фигури, като пуска съгледвачи по петите им, пише в. "Телеграф".

Сред хората, които се следят абсолютно навсякъде с надеждата да бъдат компрометирани, са неудобни за енергийния олигарх Иво Прокопиев и съдружника му Росен Плевнелиев политици.

С какви пари се прави цялата съгледваческа операция обаче не е ясно, защото противно на всякакви журналистически правила на сайта "Норешарски” не фигурира, каквато и да било информация нито за собственика и финансирането му, нито дори адрес или телефон на офиса.

Истинските собственици дотолкова се боят да бъдат разкрити, че дори сървърът, поддържащ интернет страницата, е регистриран не в България, а в Сан Диего, САЩ. Посочен е само координатор на сайта, който – далеч не случайно – е бивш служител на Прокопиев – Николай Стайков. Останалите хора, поддържащи страницата, също са свързани по един или друг начин с кръга "Капитал”.

Откакто съществува, което е над половин година, страницата е пуснала скромен брой материали и въпреки твърденията й, че е независима, всички статии са насочени срещу хора, дръзнали да изкарат далаверите на Прокопиев и обкръжението му.

В същото време липсват, каквито и да било разследвания за самия енергиен олигарх и приятелите му, макар Прокопиев да завлече български и чужди банки с близо половин милиард лева и да е разследван от данъчните и прокуратурата.

Най-четени