Прокуратурата действа светкавично – Сидеров моментално попадна на прицела ѝ 22.01 | 17:25

Лидерът на "Атака" в обвинен хулиганство и нападение над полицай

От Ивелина Георгиева

Прокуратурата възобнови наказателното производство за хулиганство и лека телесна повреда на длъжностно лице срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. Производството започна, след като до главния прокурор Сотир Цацаров постъпи писменото съгласие на народния представител Волен Сидеров за снемане на имунитета му.

Съгласието е препратено по компетентност на Софийската градска прокуратура (СГП). Предвид отпадналото основание за спиране на наказателното производство срещу Сидеров, с постановление на СГП от днес, то е възобновено.

Разследването е възложено на следовател и са дадени указания за извършване на множество процесуално-следствени действия.

Наказателното производство се води за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на служител от МВР по време на скандала на летището във Варна.

Днес беше последният срок, в който Сидеров трябваше да предаде доброволно своя депутатски имунитет.

Атакистът предаде лично на председателя на Народното събрание заявлението, в което се посочва, че се отказва от привилегията си на народен представител и подлежи на разследване от страна на прокуратурата.

В знак на солидарност всички депутати от ПГ на "Атака" постъпиха като своя водач и връчиха заявленията си за отказ от имунитета си.

Водещи

Най-четени