Прокуратурата за тефтерчетата: Няма данни умишлено да са били изгубени 11.11 | 17:47

Разбрало се за кражбата пет дни, след като сигналът за случая бил подаден в полицията

От iNews

Прокуратурата разбрала за откраднатите тефтерчета на Филип Златанов едва пет дни, след като сигналът за случая бил подаден в полицията. Няма данни двете тефтерчета на Златанов умишлено да са били загубени. Това стана ясно от изявлението на говорителя на градската прокуратура Павел Панов. 

Той уточни, че в конкретния случай не бил необходим специален режим на съхранение на доказателствата и затова нямало проблем, че вещото лице ги държало в колата си. По думите на Павел Панов няма причина  Стефан Бенчев да носи отговорност за липсата на двете тефтерчета, които са ключово доказателство по едно от  разследванията срещу Златанов. 

"Предмет на проверка на прокуратурата е защо вещото лице не е предало веднага доказателствата, след като те са били поискани от следователя", коментира още Павел Панов. 

Двата тефтера на бившия председател на антиконфликтната комисия Филип Златанов изчезнаха при кражба на 5 ноември от колата на вещото лице, което трябвало да прави експертиза по тях. Те били поискани от  следователя по делото срещу Филип Златанов още на 29 октомври, предаде БТА. 

Смята се, че в прословутото тефтерче Златанов си е записвал поръчки кои партийни врагове да засегне ръководената от него комисия. Сред записаните инициали се срещат Цв. Цв. и И. Ф., като се предполага, че те са на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов и подалата оставка от ръководството на партията Искра Фидосова. На първа инстанция бившият председател беше осъден на три години затвор.

Според експерти изчезването на бележниците може да доведе до сриване на делото срещу Златанов. 

Водещи

Най-четени