Прокуратурата иска доживотен затвор без право на замяна по делото "Килърите" 22.03 | 13:15

На 27 февруари Варненският апелативен съд потвърди трите доживотни присъди

От iNews.bg

Прокуратурата иска доживотен затвор без право на замяна за Петър Стоянов-Сумиста и Васил Костов. Двамата са подсъдими по делото "Килърите", което вече стигна до Върховния касационен съд.

Заместник-главният прокурор Ася Петрова коментира, че е протестирала присъдата на Варненския апелативен съд, постановена преди няколко дни. Тя е поискала от Върховния касационен съд да върне делото на Варненския апелативен съд, за да бъде отменена оправдателната част от присъдата за убийството на адвокат Петър Лупов, която бе потвърдена от втората инстанция.

На 27 февруари Варненският апелативен съд потвърди трите доживотни присъди по делото "Килърите" - на Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов и Георги Вълев, но отказа те да са без право на замяна.

Съдът в крайморския град намали присъдата на Янко Попов с две години - от 17 на 15 години затвор. По-ниска присъда получи и Райчо Стойнев - от 15 на 7 години.

Протестът на прокуратурата е с искане делото да бъде върнато на съда във Варна, защото по закон ВКС не може да налага по-тежки присъди от предходната инстанция, допълва БТА.

Водещи