Прокуратурата иска постоянен арест за шофьора, убил Милен Цветков 20.04 | 16:18

Икономическа полиция ще проверява произхода на парите, с които е купен управляваният от Кристиан Николов джип

От iNews.bg

Под ръководството на Софийска градска прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 2, вр. ал.1, б. "в", вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Около 18 ч. на 19.04.2020 г., лек автомобил Audi Q7, управляван от Кристиан Николов (на 22 години), предизвикал пътно-транспортно произшествие в района на кръстовище на бул. "Черни връх" в столицата с намиращия се пред него лек автомобил Subaru Forester. Вследствие на което е причинена смъртта на другия участник в движението, спрял на червен сигнал на светофарната уредба.

Кристиан Николов е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, от което е установено, че е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин. Същият е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан с постановление на дежурен прокурор при Софийска градска прокуратура за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

От справка на отдел "Пътна полиция" - СДВР се установява, че обвиняемият Николов е правоспособен шофьор, като спрямо него има издадено наказателно постановление за регистрирано предишно нарушение на Закона за движението на пътищата.

В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Д.Н., майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура.

Иван Гешев изказва съболезнования на семейството и близките на починалия журналист Милен Цветков. 

Водещи

Най-четени