Прокуратурата отрече Цветанов да е жертва на организираната престъпност 31.07 | 16:31

Няма да има санкции за сгафилите следователи

От Христина Рафаилова

Бившият МВР шеф Цветан Цветанов не бил жертва на организираната престъпност. Това каза временно изпълняващият длъжността градски прокурор Евгени Диков. Коментарът му е по повод изказване на зам.- лидера на ГЕРБ по повод внесения срещу него обвинителен акт в съда. Цветанов заяви, че в случая е жертва на организираната престъпност.

Обвинителят определи като недопустим гафа с обвинението срещу бившия силов министър. По-рано стана ясно, че заради грешка на следователи в Софийска градска прокуратура обвинението срещу Цветанов без малко е щяло да бъде блокирано. 

 Градският прокурор даде да се разбере, че не толерира да бъде допускана разлика между текст, с който се иска свалянето на депутатски имунитет, с текст, по който въпросното лице отива на съд, информира БТА. 

Той уточни, че до момента не е взето решение следователите да бъдат санкционирани за гафа. 

По повод внесеното днес обвинение срещу Цветанов Диков заяви, че в него не става думи само за катерушки, както обяви адвокатът на гербера. 

По-рано от държавното обвинение обявиха, че по време на разследването срещу ексшефа на БОП Станимир Флоров се установени престъпления, извършени и от други лица, сред които и Цветанов. 

Градският прокурор поясни, че трима да са извършили няколко престъпления, сред които отвличане, укривателство. Осуетено било и разследване.

Диков даде информация и за другото обвинение срещу бившия вицепремиер за незаконните подслушвания в МВР. Той каза, че е изпратена поръчка за правна помощ до страната, производител на специалната техника за подслушване.

Водещи