Прокуратурата повдигна нови обвинения срещу Цветан Василев 09.06 | 16:53

Външно министерство не е информирало официално за екстрадицията на банкера от Сърбия

От iNews.bg

Прокуратурата повдигна нови обвинения срещу бившия собственик на КТБ Цветан Василев – този път като организатор и ръководител на престъпна група за длъжностни присвоявания. Това съобщи на пресконференция говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС.

"Обвиненията срещу Василев са за това, че е организатор и ръководител на престъпна група, занимавала се с длъжностни присвоявания", обяви тя.

Арнаудова посочи, че са обвинени още 13 души по същите обвинения - касиери, одитори и др. Софийска градска прокуратура е дала досъдебното производство на Специализираната прокуратура.

По думите на говорителката "има данни за новите обвинения". Досега са събрани над 250 тома с доказателства. Разпитани са 475 свидетели, извършени са над 133 експертизи и над 60 претърсвания, обясни Арнаудова.

Тя коментира новината от по-рано днес, че сръбският съд е позволил екстрадицията на банкера в България.

"Официално към този час в прокуратурата не е получена информация за това има ли решение на сръбския съд по делото за екстрадиция, какво е като съдържание, къде в момента се намира производството - дали е в основния съд или в апелативния", уточни Арнаудова, говорителката на Сотир Цацаров.

 

"По повод всички ваши запитвания за екстрадиционното производство в Сърбия, което е започнало по инициатива на българската прокуратура, не мога да потвърдя, нито да отрека информацията, която се разпространява цял ден. До този час от Министерството на външните работи в прокуратурата не е постъпил какъвто и да е официален отговор", уточни Арнаудова. "Имаме уверение от външно министерство, че до края на работния ден ще получим отговор, но истината е, че до този час такъв няма", допълни говорителката на прокуратурата.