Прокуратурата погна бияч след екшън на пътя в София 02.06 | 21:01

След удар на два автомобила единият шофьор пребил другия

От iNews.bg

Прокуратурата е повдигнала обвинение за пореден екшън на пътя. На 30 май възникнал инцидент в София и един от участниците Кристиан З. нанесъл побой на другия. Пострадалият е с инициали К.Л.

Инцидентът става около 13:00 часа на ул. "Георги Райчев”.

От прокуратурата уточниха: " Врез нанасяне на удари с юмруци по лицето и ритници по тялото на К.Л., му причинил средна телесна повреда изразяваща се в двустранно счупване на долния край на лъчевата кост на двете ръце, довело до трайно затрудняване движението на горните крайници, като деянието е извършено по хулигански подбуди – осъществено е на публично място, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на личната неприкосновеност и установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото и достойнството на отделната личност (престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, пр. 1 вр. чл. 129, ал. 1, вр. ал. 2 от НК), за което се предвижда наказание лишаване от свобода от две до десет години".

Прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия до 03.06.2016 г., когато същият ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

Водещи

Най-четени