Прокуратурата поиска запор на собствеността на Павлов и Донев в Медийна група България 14.06 | 21:59

Двамата притежават над 80% дялове в компанията

От Андриян Георгиев

Софийската градска прокуратура е поискала запор на дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев в 'Медийна група България", съобщи говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, цитирана от БТА.

Двамата притежават над 80% дялове в компанията.

iNews припомня, че на 12 юни прокуратурата повдигна обвинения срещу двамата за пране на пари. Любомир Павлов е обвинен също така за данъчни престъпления и документни измами. 

Гаранцията на Любомир Павлов е 50 000 лева.

Любомир Павлов заяви, че ще обжалва. "Обвинението е смехотворно", бе коментарът му. Павлов каза, че сезират институциите за набеждаване.

Също така Христо Грозев и Карл Хабсбург съдят бившите си съдружници Павлов и Донев за изземане на контролния дял в "Медийна група България Холдинг", издател на вестниците "Труд" и "24 часа".

Ищците подадоха и сигнал, според който чрез покупката на вестниците доскорошните им партньори са изпрали паи, придобити от престъпна дейност.

По-рано днес прокуратурата повдигна три обвинения на Любомир Павлоl – за пране на пари, документна измама и неверни документи, за които му е определена гаранция от 50 000 лева. Огнян Донев пък е обвинен в пране на пари.

Преди дни във вестник "Преса", издаван от бившия главен редактор на "Труд" Тошо Тошев, се появи запис на разговор между Любомир Павлов и неназован човек, от който става ясно, че Павлов е наясно, че ще бъде подведен под отговорност, но има влияние сред властта и никой от прокуратурата няма да го закача.

"Който приема поръчки срещу нас, това му коства главата. Те трябва да го знаят това". Към момента не е ясен произходът на записа, но от прокуратурата казаха, че при разследването за пране на пари не са прилагани специални разузнавателни средства.

Любомир Павлов обяви записа за манипулиран и фалшифициран и изпрати сигнал до главния прокурор Борис Велчев, премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Водещи

Най-четени