Прокуратурата с обвинения срещу общинския съветник от Айтос 19.07 | 15:51

Рамадан Нуретин е обвинен в изнудване отправяне на заплахи за убийство

От Елена Кирилова

Специализираната прокуратура повдигна обвинения за заплахи за убийство и изнудване срещу общинския съветник и бивш кмет на Айтос Рамадан Нуретин, съобщава Агенция "Фокус”.

Доказателствата, събрани до момента, показват, че обвиняемият е замесен в незаконна лихварска дейност и е предоставял кредити с 5% месечна лихва.

От пресцентъра на обвинението твърдят, че Нуретин е отправял заплахи за физическа разправа с длъжниците, които са забавяли плащанията си. Той отивал още по-далеч и заплашвал дори семействата на своите "клиенти”.

Вече е известен случай, в който мъжът е заплашвал с убийство длъжник и неговото семейство. Причината била, че длъжникът не е можел да погаси задължението си в рамките на уговорения срок.

В резултат от случилото се мъжът заминава за Германия, където работи, за да изкара повече пари и да изплати целия си дълг с лихвите. От чужбина човекът изпраща пари на Нуретин, но междувременно заплахите не престават.

Нуретин е искал дори прехвърляне на имоти, които да обезпечат вземанията.

С постановление на Специализираната прокуратура на Рамадан Нуретин е наложено прокурорско задържане до 72 часа и е преведен в следствения арест. В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на постоянен арест.

Водещи

Най-четени