Проливните дъждове и гръмотевичните бури стигат днес и до морето 03.07 | 08:00

Чудесни условия за плаж, но до обяд!

От iNews

През деня облачността ще е разкъсана, на много места ще имаме и слънчеви часове. Следобед, по преминаващ студен атмосферен фронт, отначало над планините, а по-късно през деня и над Дунавската равнина, Централна и Източна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Очакваните валежи, като цяло ще са най-интензивни над местата оградени на картата!

Валежите ще са съпроводени от гръмотевици, ще има условия и за градушки. По-късно през деня бурите ще се сливат в мезо-конвективни системи и ще обхванат голяма част от Източна България. Гръмотевични бури се очакват и през нощта срещу петък, като валежите по Южното Черноморие ще са значителни. Ще има условия и за наводнения в района!

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще е до умерен, ще започне и захлаждане. Над Западна и СЗ България се очаква и разкъсване на облачността.

Mаксималните температури ще са между 30-33°С. Малко по-ниски ще са над Западна България - до 28-29°С.

Времето по Черноморието - чудесни условия за плаж, но до обяд!!!

До обяд времето ще е с разкъсана облачност. След обяд ще се развива и купесто-дъждовна облачност. Очакват се проливни валежи, като по-значителни ще са явленията по Южното Черноморие. Ще духа умерен вятър от северозапад, ще започне и понижение на температурите. Максималните температури ще са от 25°-27°С по северното крайбрежие и до 29°С по южното.

Температурата на морската вода ще се повиши и ще е между 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Времето в София

През нощта срещу сряда облачността ще се увеличи и ще е предимно разкъсана.Очакват се валежи и гръмотевична дейност. Минималните температури ще са между 14-17°С, а максималните – около 25°С.

През деня времето ще е слънчево, а след обяд и с развитие на купеста облачност. Валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Времето по планините

До обяд ще преобладава променлива облачност. След обяд над планинските райони от Западна, Централна и Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи от дъжд и гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°С, на 2000 метра – около 12°С.

Времето на Балканите

Очакваме силни гръмотевични бури над централните части от полуострова! Температурите ще се понижават!

Прогноза: Имре Дузмат, MeteoBalkans

Водещи