Променят закони заради жени, взели неправомерно майчински 19.06 | 13:43

Целта е майките да върнат сумите, които са получили, но без лихвите

От Деляна Петкова

Премиерът Бойко Борисов е разговарял с финансовия министър Симеон Дянков да бъдат променени поне три закона затова майките, които са взимали неправомерно средства за отглеждане на деца, да връщат сумата, която са взели, но без лихвите.

Става въпрос за жените, получавали майчински, докато децата им са ходели на детска градина.

Борисов каза, че процедурата ще бъде тежка, но е дал срок на министър Дянков да направи нужните промени да връщат средствата без лихвите, предаде Агенция "Фокус". По отношение на вдигането на заплатите и пенсиите Борисов заяви, че е бил пределно ясен, когато е казал, че за това е необходимо време и процедури и отказа да коментира повече темата.

Премиерът е във Варна за откриването на спортния комплекс "Спортпалас”. На официална церемония строителят "Главболгарстрой" предаде символичния ключ от комплекса на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.  Ремонтът и реновацията на спортната база "Спорт палас" край Варна струва 10.4 милиона лева, осигурени от държавния бюджет.

Хотелската част е реновирана, комплексът разполага с футболно игрище с размери 105/68 метра, тенис кортове, плувен басейн, зали за спортна и художествена гимнастика и др. съоръжения, обясни министър Нейков, цитиран от БТА.

"Тази перла, в която са се подготвяли много шампиони от целия социалистически лагер, 22 години беше в разруха", поясни Бойко Борисов.

Правителството на Станишев е построило "мастодонти”, визирайки огромните хотелски комплекси, които се намират в близост до спортния комплекс, коментира още премиерът по време на церемонията и добави, че е уволнил специалиста, издал разрешение за построяването на тези огромни хотелски обекти, без необходимата канализация.

На въпрос на журналисти, че фискалният резерв е стопен, Борисов коментира, че когато правителството е идвало на власт, Орешарски се е срещнал с него и с Дянков и е казал, че пасивът в бюджета е 600 милиона лева.

Борисов бе категоричен, че новото правителство е заварило държавата в криза и каза, че не се интересува от коментарите на Сергей Станишев.

Водещи

Най-четени