Променят структурата на регионалното министерство 09.08 | 17:16

Целта е оптимизиране на работата и укрепване на административния капацитет

От iNews.bg

Правителството прие нов Устройствен правилник на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. С него се оптимизират структурата и числеността на административните звена и се прецизират техните функции, като се преодолява съществуващо дублиране.

Изменя се структурата на специализираната администрация. Досегашните четири главни дирекции стават две – "Гражданска регистрация и административно обслужване” и "Стратегическо планиране и програми за регионално развитие”. Специализираната администрация включва и осем дирекции: "Управление на териториалното сътрудничество”, "Търговски дружества и концесии”, "Държавна собственост”, "Устройство на територията и

административно-териториално устройство”, "Технически правила и норми”, "Водоснабдяване и канализация”, "Геозащита и благоустройствени дейности” и "Жилищна политика”.

Общата администрация е организирана в дирекциите "Административно обслужване и човешки ресурси”, "Финансово-стопански дейности”, "Правна”, "Връзки с обществеността, протокол и международно сътрудничество”; "Информационно обслужване и системи за сигурност” и "Обществени поръчки”.

Новата регламентация на административните звена съответства на функционалната компетентност на министъра на регионалното развитие и благоустройството с цел оптимизиране на дейностите и укрепване на административния капацитет.

Водещи

Най-четени