Променят тарифата на таксите за електронните съобщения 12.03 | 08:12

Измененията ще бъдат приети на днешното правителствено заседание

От Ивелина Георгиева

Министерският съвет ще приеме на днешното правителствено заседание промени в тарифата за таксите, които се събират от Комисията за регулиране на съобщенията по Закона за електронните съобщения.

Промените в тарифата касаят постановление на Министерския съвет, прието през 2011 г., а предложението е на вицепремиера по икономическото развитие Даниела Бобева.

Министър-председателят Пламен Орешарски ще представи доклад за утвърждаване на разходите за командировки на вицепремиерите, министрите и органите на Министерския съвет по Закона за администрацията, заместник-министрите и областните управители.

Министрите от кабинета "Орешарски" ще обсъдят проект на решение за отчуждаване на части от имоти, които са частна държавна собственост за изграждането на лот 4 от АМ "Струма" в участъка "Сандански-Кулата".

Ще бъде разгледан и проект за допълнително изграждане на директно трасе, изместване на жп линията "София-Кулата" и реконструкции на селскостопанските пътища и съоръжения на техническата инфраструктура на територията на област Благоевград.

Здравният министър ще внесе проект за определяне на представители на държавата в надзорния съвет на НЗОК. Отново по предложение на министъра на здравеопазването ще бъде приета наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "кинезитерапия" за образователно-квалификационна степен "бакалавър" и "магистър" от професионално направление "Обществено здраве".

Правителството ще се концентира и върху няколко въпроса свързани с култура. Министрите ще приемат проект на постановление за утвърждаване на единни разходни стандарти за финансиране през 2014 г. На държавните културни институти, осъществяващи дейности в областта на сценичните изкуства. Министърът на културата ще предложи проект за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на министерството на културата за 2014 г., както и допълнителни разходи и трансфери за честване на 100-годишнината от рождението на Борис Христов.

Водещи

Най-четени