Пропаднаха двете платна на ул. „Костенски водопад” в столицата* 11.12 | 14:56

Причините за инцидента те първа ще се изясняват

От Кремена Бедерева

Пропаднаха двете платна на ул. "Костенски водопад” в посока центъра, непосредствено след кръстовището с ул. "Тодор Каблешков”.

Инцидентът е станал около 11.30 часа. Движението е отклонено в двете ленти, посока ул. "Тодор Каблешков”.

На мястото има представители на полицията и на "Софийска вода”. Без вода са блокове в жк "Гоце Делчев”. Пропаднала е също и част от тротоарната настилка.

Причината за пропадането на пътното платно на ул. "Костенски водопад" ще се установява утре, каза за Агенция "Фокус” заместник-кметът Любомир Христов, който е бил в района на инцидента.

По улицата се изгражда канализационен колектор по програма ИСПА, с възложител МОСВ. Преди няколко дни са приключили строителните работи, асфалтът е положен, улицата е пусната в експлоатация.

Недалеч от "Костенски водопад”, в една от преките, има авария на "Софийска вода”, спукан водопровод, който те ремонтират. По първоначални данни според специалистите е възможно част от тази вода да е причинила пропадането.

Другият вариант е да има някакъв проблем по изграждането на колектора.

Изпълнителите са обезопасили участъка и трябва да отстранят проблема в максимално кратки срокове. Обектът не е приет. В Столична община има уведомително писмо от петък, че всички строителни работи са приключили в срок и предстоят 72-часови проби и приемателни комисии и че може движението в участъка да бъде възстановено.

Центърът за градска мобилност е възстановил движението на тролеи и на автобуси.

За пропадането по 50 метров участък, по дължината на колектора, е информиран и управляващият орган от МОСВ, съобщи за БТА заместник-кметът на София Ирина Савина.

Средната дълбочина на пропадането е около 30 см, а в близост до участъка е имало и водопроводна авария, която не е пряко свързана с местоположението на пропадането.

*Информацията е актуализирана към 15.30 часа.

Водещи

Най-четени